Utan vett och sans - Skånska Björnens Riddare med svärd och lans!

(Sine ingenio, sensibus - Scania Ursae cum gladio et lancea militis ! )

Charlemagne (Carl den store)

-Knight of Grace -

Sobereign Order of S:t John of Jerusalem

 

 

Charlemagne är inte den som ger sig in i en strid utan utsikt till seger. Med respekt anfaller han för att snabbt nå ett avgörande. Varje miss retar honom. Tornerspel är för honom inte en lek utan träning för slagfältet.

Inte den muntraste, men trogen och lojal att ha vid sin sida i striden. Mot de besegrade är han inte hämndlysten och långsint utan hård och rättvis. I Skånska Björnen för han, såsom Marsk, befäl vid krigståg och är den som organiserar gemensamma träningar med det tunga rytteriet.

Mottot: slå snabbt, slå hårt gäller

 

(SM silver i Skills at Arms 2015, brons i lag klassisk 2014)

 

 

Patriq af Vallágra

 

Från de böljande höjderna vid Råå-åns dalgång.

Snyggare än sig själv och med total avsaknad av omdöme.

Tvekar aldrig när det ska anfallas!

Med sin äldla springare Clara

som troget följt honom i 17 av sina 24 år

Wilgot den Grymme

 

I Tjörnarps socken vakar Wilgot den Grymme över skogarna som gränsar till Göingebygden. Här beskyddar han sina nära och kära med styrka och mod, varje objuden gäst får känna på det skånska stålet. Med stor ridderlighet och med hjärta av guld möter han gärna motståndarna på tornerspelsbanan, får han chansen så driver han gärna dem til vansinne.

 

 

Dufva af Hispania

 

Från det sydliga Spanien kommer Dufva med hopp om fred,

som vill se det vackra i var människas hjärta.

Men den som har illdåd i sitt, skall inte korsa hennes väg, för inget undgår hennes skarpa sinne. Då räds hon inte att ta upp kampen för det goda.

Devis: Skönheten sitter i betraktarens öga

 

 

Hedera Helix

 

Är en ensamvarg från de mörka skogarna i norr. Tystlåten och ödmjuk, men bakom den vänliga fasaden finns en envishet och en hårdhet som få kan ana. Den tas fram när järnet ska formas och kampen avgöras.

Är ett med naturen och dess väsen. Man kan nästan ana att hon inte riktigt hör hemma bland människorna. Värnar om skogen och alla dess väsen. Hennes vapen är både svärd och pilbåge. En riddare som inte ska underskattas.

 

Devis: Missta inte min vänlighet för svaghet